Skip to content

A coaching elméleti és gyakorlati alapjai

„A coaching folyamat nem más, mint feltárni az egyén vágyait, álmait, majd önbizalommal és készségekkel felruházni őt, hogy ezeket el is érje.”

Rólunk mondták:

 Kevés olyan tanfolyamon vesz részt az ember, ahol azt kívánja, bárcsak ne lenne vége. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan coach vezetőt kaptunk, aki nemcsak szakmailag, de emberileg is a legjobbak között van. A mai napig alkalmazom az ott tanultakat.” – Koncz Kriszta, Global Conference Director (Miller Tanner Associates)

Szívből ajánlom mindenkinek a képzést, akinek fontos, hogy alapos tudást szerezzen és a gyakorlatban is kiválóan alkalmazható ismereteket kapjon.

Számomra fontos volt, hogy a coaching modellek mellett, pszihológiai háttérismereteket is megismerjek, melyeket nemcsak a coaching ülések alkalmával, de a mindennapokban is tudok alkalmazni. Hálás vagyok az itt megszerzett tapasztalatokért és tudásért! – Bujtás Szilvia (Brand Manager, Boehringer Ingelheim)

“Végre egy képzés, mely megtanít professzionális módon kérdezni és kapcsolódni beszélgetőpartnerünkhöz. A gyakoratok során saját magamon tapasztaltam ezek hatékonyságát. Naponta van alkalmam a kurzuson elsajátított módszerek alkalmazására, ami hozzájárul szakmai sikereimhez. Egyedi élmény volt mindezt elsajátítani a Tolerancenál” – Vörös F. Márton (Front Office Supervisor, Mercure Budapest Korona Hotel)

„Nagyon alaposan felkészült, évtizedes, sokszínű tapasztalattal rendelkező coach-tól kaptam az ügyfeleimnél azonnal alkalmazható, gyakorlatias „fogásokat”. Így utóbb visszatekintve nagyon jó döntés, és gyorsan megtérülő befektetés volt.” –  Székely Gábor (Profiles tanácsadó, coach)

Kiknek ajánljuk a képzést?

Tapasztalt szakembereknek, közép- és felsővezetőknek, tanácsadók vagy határszakmákban dolgozóknak, trénereknek, HR szakembereknek pszichológusoknak, pedagógusoknak, segítő szakmában dolgozóknak.

Miért ajánljuk?

Képzésünk sajátossága, hogy egyedi metodikával, kifejezetten gyakorlatorientált a programunk, amelyben a résztvevők az elhangzó elméletet folyamatosan, lépésről-lépésre begyakorolják, hogy a képzést követően praktikusan használható, rutinszerű jártasságot szerezzenek.

Képzésünk során az EMCC (European Mentoring and Coaching Council)  által megfogalmazott, elvárt coach kompetenciák fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt.

Mi a képzés célja?

Coach szemléletű vezetés, segítés és tanácsadás módszertanának kialakítása. Olyan újfajta szemléletmód, készség és eszköztár elsajátítása, melynek segítségével a résztvevők környezetüket eredményesen energetizálva, motiválva, inspirálva, képessé tehetik azt belső erőforrásaik feltárására, tartalékaik mozgósítására.

 

Hogyan épül fel a képzés?

Önismeret, önreflexió és a coachingba beépült pszichológiai és vezetéselméleti modellek áttekintése
A coaching szemléletmódja és típusai folyamat-modellekkel
Coach kompetenciák kialakítása és fejlesztése az EMCC elvárásokkal összhangban
Coaching alapmodelljeinek magabiztos használata, gyakorlatokkal, szupervízióval

 

Mik a képzés tartalmi elemei?

 Elméleti alapok: DISC-rendszer, személyiség-modellek, tranzakcióanalízis, erőszakmentes kommunikáció, NLP, drámatechnikák, viselkedés-, tanuláselméleti és kognitív-modellek, integrál szemlélet, gestalt alapok, tudatos jelenlét, Mick Cope modellek és mindfulness technikák.

Legfontosabb kompetenciák: önismeret, elköteleződés az ön-fejlesztés iránt, a szerződés menedzselése, kapcsolatépítés, belátás és tanulás lehetővé tétele, eredmény- és cselekvésorientáltság, modellek és technikák alkalmazása, értékelés.

Rutinszerű jártasság a következő folyamatokban: GROW, DIADAL, BRIEF, CREATE, CHOICE, 7C, CHANGE, STAR, RAVE, Gondolkodó kalapok, Csodalámpa, CLEAR stb.

Tolerance Training Kft.

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 56

Telefon/fax: +36-1-214-2469, +36 70 340 9032,
Email: tolerance@tolerance.hu
Felnőttképzési Nyilv. szám: E-001074/2015
FAR Nyilv. szám: B/2020/004994

Tolerance Training Kft. GINOP-8.2.6-18 Két egyedileg kifejlesztett szoftver és komplex rendszer létrehozása a Digitális Jólét Programban Párkapcsolati edukáció Cukorbeteg gyermekek segítése egészséges étrend kialakításában
Tolerance Training Kft.
GINOP-8.2.6-18
Két egyedileg kifejlesztett szoftver és komplex rendszer létrehozása a Digitális Jólét Programban
Párkapcsolati edukáció
Cukorbeteg gyermekek segítése egészséges étrend kialakításában