Skip to content

Coaching alapja a gyakorlatban

„A coach feladata: segíteni másoknak, hogy segíthessenek önmagukon.”
/Mick Cope/

Kiknek ajánljuk?

Tapasztalt szakembereknek, közép- és felsővezetőknek, tanácsadók vagy határszakmákban dolgozóknak, trénereknek, HR szakembereknek pszichológusoknak, pedagógusoknak, segítő szakmában dolgozóknak.

Miért ajánljuk?

Képzésünk sajátossága, hogy egyedi metodikával, kifejezetten gyakorlatorientált a programunk, amelyben a résztvevők az elhangzó elméletet folyamatosan, lépésről-lépésre begyakorolják, hogy a képzést követően praktikusan használható, rutinszerű jártasságot szerezzenek.

Képzésünk során az EMCC (European Mentoring and Coaching Council)  által megfogalmazott, elvárt coach kompetenciák fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt.

Mi a képzés célja?

Coach szemléletű vezetés, segítés és tanácsadás módszertanának kialakítása. Olyan újfajta szemléletmód, készség és eszköztár elsajátítása, melynek segítségével a résztvevők környezetüket eredményesen energetizálva, motiválva, inspirálva, képessé tehetik azt belső erőforrásaik feltárására, tartalékaik mozgósítására.

Hogyan épül fel a képzés?

Önismeret, önreflexió és a coachingba beépült pszichológiai és vezetéselméleti modellek áttekintése

A coaching szemléletmódja és típusai folyamat-modellekkel

Coach kompetenciák kialakítása és fejlesztése az EMCC elvárásokkal összhangban

Coaching alapmodelljeinek magabiztos használata, gyakorlatokkal, szupervízióval

Mik a képzés tartalmi elemei?

Elméleti alapok: DISC-rendszer, személyiség-modellek, tranzakcióanalízis, erőszakmentes kommunikáció, NLP, drámatechnikák, viselkedés-, tanuláselméleti és kognitív-modellek, integrál szemlélet, gestalt alapok, tudatos jelenlét, Mick Cope modellek és mindfulness technikák.

Legfontosabb kompetenciák: önismeret, elköteleződés az önfejlesztés iránt, a szerződés menedzselése, kapcsolatépítés, belátás és tanulás lehetővé tétele, eredmény- és cselekvésorientáltság, modellek és technikák alkalmazása, értékelés.

Rutinszerű jártasság a következő folyamatokban: GROW, DIADAL, BRIEF, CREATE, CHOICE, 7C, CHANGE, STAR, RAVE, Gondolkodó kalapok, Csodalámpa, CLEAR stb.

A csoportok kialakításához előzetes interjúra lehet jelentkezni, valamint részletes tájékoztatást adunk az alábbi elérhetőségeken:

Tel/Fax: +36-1-214-2469

Mobil: +36-70-340-9032

Email: tolerance@tolerance.hu

Tolerance Training Kft.

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 56

Telefon/fax: +36-1-214-2469, +36 70 340 9032,
Email: tolerance@tolerance.hu
Felnőttképzési Nyilv. szám: E-001074/2015
FAR Nyilv. szám: B/2020/004994

Tolerance Training Kft. GINOP-8.2.6-18 Két egyedileg kifejlesztett szoftver és komplex rendszer létrehozása a Digitális Jólét Programban Párkapcsolati edukáció Cukorbeteg gyermekek segítése egészséges étrend kialakításában
Tolerance Training Kft.
GINOP-8.2.6-18
Két egyedileg kifejlesztett szoftver és komplex rendszer létrehozása a Digitális Jólét Programban
Párkapcsolati edukáció
Cukorbeteg gyermekek segítése egészséges étrend kialakításában